Tort cu crema de migdale si capsuni

de Lau in Mancare copii, 26 Iul 2019 | 5235 vizualizari

 

meniu copii

 

INGREDIENTE

  • blat 1
  • 5 oua
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de migdale
  • Blat 2
  • 5 oua
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa rece
  • 1/2 praf de copt
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Crema de migdale
  • 200 g turron de migale
  • 300 ml frisca
  • 200 ml smantana cu 30 % grasime
  • esenta de migdale
  • Crema de ciocolata alba
  • 200 g frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g smantana
  • capsuni
  • Decor
  • 30 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolta cu lapte
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • jeleuri
  • blat maruntit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de migdale si capsuni:

Turronul il rupem bucatele si il punem intr-o cratita cu 200 ml frisca, punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste.

Acoperim cu folie alimetara si dam la rece cateva ore.

La fel procedam si cu ciocolata alba.

Blat 1-mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa, adaugam peste albusuri si mixam pana ce se omogenizeaza.

Faina o amestecam cu praful de copt, nuca si adaugam peste albus, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Turnam in tava teptata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

La fel procedam si cu blatul 2  numai ca avem cacao in loc de nuca.

Crema 1-mixam smantana cu frisca ramasa pana ce isi dubleaza volumul, adaugam crema de turron si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam esenta dupa gust.

Crema de ciocolata alba o mixam cu smantana pana ce isi dubleaza volumul si se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam (eu am folosit esenta de vanilie cu apa minerala), adaugam 1/2 din crema de migdale-a 2 foaie de blat de nuca (putem aseza cum dorim blaturile), insiropam-1/2 crema de ciocolata alba, capsuni -a 3 foaie de blat-insiropam-crema de migdale-ultima foaie de blat-insiropam si dam la rece 30 min.

Scoatem tortul si il imbracam cu crema ramasa, topim 30 g ciocolata amaruie cu 1 lingura lapte,1 lingura ulei si decoram tortul.

Topim ciocolata cu lapte cu laptele si uleiul, turnam peste jumatate de tort lasand sa curga si pe laterale.

Decoram cu jeleuri, blat de tort maruntit, dam la rece cateva ore inainte de servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de migdale si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

28.07.2019, 22:03

Ce grozav si ce arome faine ai folosit! Bravo!

dantes 1

03.08.2019, 10:32

Delicios!

DanielDaniel42 1

18.05.2020, 09:03

Foloseste codul „Bucataras10” la orice comanda in magazinul Top Ingrediente(www.topingrediente.com) si ai 10 % reducere la ingrediente de calitate !!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Escalop de vara